Maak de openbare ruimte aantrekkelijker met lampenkappen.

Het winkelcentrum de Gagelhof, Een rood halfcircelvormig bakstenen flatgebouw met winkels eronder. Een plein met een bruine kraam met gouden letters. Halal gegrilde kip staat er. Aan de kopse kanten staan daar subtiel twee lantaarnpalen met grote gele spankappen. Wel aanwezig maar niet direct zichtbaar. De lampenkappenmakers hebben ze in opdracht van de gemeente Utrecht gemaakt om het winkelcentrum op te vrolijken. Ouderwetse gezelligheid moeten ze hebben gedacht en dat is natuurlijk ook zo. Spankappen zijn tegenwoordig ook nog eens heel hip. Niet de kleintjes maar de supergrote.

 

Een grote lampenkap is best een uitdaging

En daar begint het dan al mee. De kleine spankappen werden gemaakt van varkensblaas gespannen om een frame. Dat is natuurlijk anders wanneer de lampenkap supergroot moet zijn. Daar spelen geheel andere krachten. De lampenkap staat ook nog eens buiten en moet tegen een regenbuitje of storm kunnen. Bovendien moet het geheel ook nog eens vandalismeproof zijn om maar in de woorden van de projectleider te spreken. De lampenkap is gemaakt van een geel kunststof beplakt op een frame, die op een bestaande lantaarn met lichtbron staat. Onderin afgedekt met een gaas waar het regenwater doorheen kan en waardoor van onder niets in de lampenkap gegooid kan worden.

 

Grote lampenkappen buiten kunnen een leuke bijdrage leveren aan de beleving van de openbare ruimte. De gemeente Utrecht heeft bij het Winkelcentrum de Gagelhof gekozen voor twee op de kopse kanten van het gebouw. Het hadden er ook heel veel in een cirkel op het plein kunnen zijn. Onopvallend maar toch aanwezig of juist heel erg aanwezig en daardoor een aandachtstrekker. Met lampenkappen zijn er zo heel veel variaties te bedenken. De vorm, het materiaal, het type lichtbron. Speels of juist functioneel.

 

Haal het online winkelen naar het winkelcentrum

In Heerlen hebben de lampenkappenmakers een hele winkelstraat met lampenkappen versiert, die als lampionnen aan een draad over de straat gehangen werden. Dat deed de gemeente Heerlen omdat de straat te kampen had met veel leegstand. Overal hebben winkels het moeilijk in hun strijd met het online winkelen. Als gemeente wil je ook niet dat de winkels verdwijnen. Het winkelen moet net zo aantrekkelijk gemaakt worden als online winkelen. Dat kan met een redelijk alternatief, zoals bijvoorbeeld een grote lampenkap, om de openbare ruimte net iets prettiger te maken. Zo haal je het thuis naar de winkelstraat en lijkt het toch nog een beetje op online winkelen.

Bij de Lampenkappenmakers kun je een lampenkap geheel naar eigen inzicht en smaak laten maken. Als het mogelijk is doen ze het. En ja er is heel veel mogelijk.

De Lampenkappenmakers, is een ambachtelijk bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van handgemaakte lampenkappen. Ze hebben hierin ruim 70 jaar ervaring.

Heeft u een vraag over dit artikel, bel Iwan 0031 252 223091 of mail.

bel IwanIwan, weet niet allen veel over lampen en lampenkappen, maar ook over social selling, het inzetten van de sociale media zoals bijvoorbeeld Facebook voor uw verkoop.

Meer weten klik hier.

 

 

De Lampenkappenmakers in +/- 1950

de lampen wagen

 

© 2016 - 2023 meerdaneenlampenkap | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel