Denk aan plastic folie bij een lampenkap

Lampenkappen zijn er simpel gezegd om de lichtbron af te schermen. Zodat je er prettig naar kunt kijken. Toch doen we er lang over om te bepalen, hoe de lampenkap er uiteindelijk uit moet zien. De keuze  is vaak juist niet eenvoudig. We willen immers ook prettig gedempt licht in onze huis. De stof bepaalt bijvoorbeeld welke kleur het licht heeft. Daarbij moet de lampenkap natuurlijk ook in de smaak vallen, er leuk uitzien en in ons interieur passen. Vaak kunnen we niet eens kiezen en moeten we het doen met het beperkte aanbod in de winkel. Dat maakt het nog lastiger. Maar bij de lampenkappenmakers kun je er totaal blanco instappen en de kap geheel naar keuze vormgeven.

Plastic folie is er in verschillende soorten

Een van die keuzes is een lampenkap van stof of van plastic folie. Plastic? Dat zit toch alleen aan de binnenkant? Nee dus! Het plastic kan zowel als drager dienen of juist heel decoratief worden toegepast. Plastics zijn er in verschillende diktes, lichtdoorlaatbaarheid en soorten. Totaal niet lichtdoorlatend of juist bijna 100% transparant. Glimmend, mat of ruw. Grofweg kun je ze verdelen in metaal look, spiegel look, wood look of glossy plastic look. Maar je hebt natuurlijk ook de gewone lichtdoorlatende witte pvc. Die kan er ook in goud of zilver zijn.

3 factoren, die keuze voor plastic bepalen.

De toepassing hang ook af van hoe het materiaal verwerkt kan worden. Spiegelfolie kun je niet aan de ring bevestigen door hem de de ring te slaan. Dus die moet je met een bandje afwerken. Maar de combinatie met een mooie kooldraad bron is super. Sommige folies plakken niet goed op bepaalde stoffen. Maar een linnen stof gecombineerd met een mooie zilver metaal folie kan je lampenkap upgraden. Je kunt hem ook mooi combineren met de juiste lampvoet. Welke plastic hangt ook helemaal af van de functie van de lampenkap of de ruimte waarin hij hangt. Bij een lampenkap als wegwijzer kan plastic heel goed. In een snackbar is stof niet altijd even handig.

Laat je adviseren voor een goede keuze

Op de markt zijn verschillende folies verkrijgbaar. Zo kan metaal look er in echt mooi glad zilver maar ook in geborsteld staal zijn. Mooi in een interieur met een industriële uitstraling. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor goud. In sommige gevallen wil je het op echt goud laten lijken of soms is een echte kunststof uitstraling het juist. In een strak interieur kan glossy plastic de ruimte maken of juist breken. Noem maar op. Het kan dus smart (of slim ) zijn om ook hier eens bij stil te staan. Wil je je lampenkap geheel zelf vormgeven, kom dan gerust langs bij de Lampenkappenmakers. Laat je adviseren.

houtfolie nr 465

Bij de Lampenkappenmakers kun je een lampenkap geheel naar eigen inzicht en smaak laten maken. Als het mogelijk is doen ze het. En ja er is heel veel mogelijk.

De Lampenkappenmakers, is een ambachtelijk bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van handgemaakte lampenkappen. Ze hebben hierin ruim 70 jaar ervaring.

Heeft u een vraag over dit artikel, bel Iwan 0031 252 223091 of mail.

bel IwanIwan, weet niet allen veel over lampen en lampenkappen, maar ook over social selling, het inzetten van de sociale media zoals bijvoorbeeld Facebook voor uw verkoop.

Meer weten klik hier.

 

 

 

 

 

 

De Lampenkappenmakers in +/- 1950

de lampen wagen

 

© 2016 - 2023 meerdaneenlampenkap | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel