Waar bestaat een lampenkap nu eigenlijk uit?

Een lampenkap, dient om het felle licht van een lichtbron op een aantrekkelijke manier af te schermen. Dat afschermen doe je met een lap stof, doek of plastic. Die moet je natuurlijk ergens omheen spannen om deze in de juiste vorm, rond of vierkant te krijgen. Dus je hebt een frame of ring van ijzer nodig. Het draadwerk. Een lampenkap moet ook ergens op staan of aan hangen. Het liefst met de lichtbron ertussen vastgezet. Daarvoor is de fittingring, die ergens in het draadwerk zit.

Sommige klanten willen een sierbandje. En tenslotte wil je soms voorkomen dat het felle licht uit de boven- of onderkant komt. De plaat die je daarvoor gebruikt heet een diffuser of blender.

 

Stof is vaak beginpunt van keuze lampenkap.

En dan begint het pas. Als een klant bij ons komt dan wil deze vaak een lampenkap, die bij het interieur past en ook nog aan en bepaalde smaak voldoet.

Dus het begint met de stofkeuze. Stoffen zijn er in verschillend kleuren. Sommige zijn stug zoals linnen. Sommige zijn fragiel zoals organza, dat is eigenlijk een heel open geweven stof op pvc. Deze pvc is er om de stof strakker te kunnen spannen. Je kunt deze stoffen ook nog eens bedrukken, er vormen uit snijden of er zelfs vormen op plakken. Daarna moet deze stof aan het draadwerk vastgemaakt worden. Dat doen we meestal door deze om het metaal te rollen en aan de achterkant vast te plakken. Kan dat niet dan heb je een tape nodig.

 

Keuze draadwerk wordt bepaald door vorm lampenkap.

Je hebt ronde, vierkante, rechthoekige of schuine lampenkappen.

Dus je raadt het al. Ook het draadwerk is er in verschillende vormen, afmetingen en kleuren. Soms ook nog met spijlen, die van onder naar boven lopen. De fittingring heet afhankelijk van de lichtbron E14 of E27. Maar ook andere variaties zijn mogelijk. Zeker met de nieuwe led toepassingen is heel veel mogelijk.

De diffuser kan van hard plastic of van stof zijn. Ook hier is er dus een keuze mogelijkheid. Bij de Lampenkappenmakers kun je een lampenkap geheel naar eigen inzicht en smaak laten maken. Als het mogelijk is doen ze het. En ja er is heel veel mogelijk.

De Lampenkappenmakers, is een ambachtelijk bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van handgemaakte lampenkappen. Ze hebben hierin ruim 70 jaar ervaring.

Heeft u een vraag over dit artikel, bel Iwan 0031 252 223091 of mail.

bel IwanIwan, weet niet allen veel over lampen en lampenkappen, maar ook over social selling, het inzetten van de sociale media zoals bijvoorbeeld Facebook voor uw verkoop.

Meer weten klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Lampenkappenmakers in +/- 1950

de lampen wagen

 

© 2016 - 2023 meerdaneenlampenkap | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel