Vergeet de pvc backing niet bij de keuze van uw lampenkappen .

Verlichting is vaak iets vanzelfsprekends. Het is lange tijd in je interieur aanwezig. Die lampvoet met stoffen lampenkap, die je jaren geleden gekocht hebt. Of misschien wel vanuit het huis van je ouders meegenomen toen je op kamers ging. Maar wat nu als de lampenkap vervangen moet worden. Even snel naar de bouwmarkt denk je of gaan googlen. Misschien ben je wel zo creatief  dat je eindelijk die cursus lampenkap maken gaat doen. In het geval van de bouwmarkt is het assortiment wat vorm en kleur best beperkt. En je laat de bouwmarkt toch niet bepalen hoe je interieur eruit ziet? In de laatste twee gevallen zul je ineens keuzes moeten maken.

verschillende soorten pvc

Waarom gebruiken wij een pvc backing?

Een lampenkap bestaat namelijk niet alleen maar uit een framewerk met stof daarover. Je zult de stof toch op een of andere manier strak moeten krijgen. Een slobberende lampenkap staat toch niet? En daar komt dan de pvc om de hoek kijken. Het meest gebruikte type pvc is dan toch wel de translucide, lichtdoorlatende, witte pvc. In veel gevallen is de lampenkap gemaakt van een gekleurde stof chintz met deze pvc aan de  binnenzijde. De lampenkap moet immers het felle licht voldoende afschermen maar toch ook wel wat licht doorlaten voor de sfeer. Als dat je wens is prima. Stop dan nu met lezen. Je kunt je lampenkap snel in huis hebben.

Waarom je aandacht aan de pvc backing moet geven.

Bij de aanschaf van het armatuur wordt vaak vergeten dat de stof ook nog op dit soort plastic geplakt is. Dan heb je voor goudkleurige lampvoet ineens een lampenkap met een witte binnenzijde besteld. Dat staat niet echt optimaal. Bij online bestellen of het zelf in elkaar zetten loont het dus best wel de moeite om hier even aandacht aan te besteden. Bovendien bepaalt pvc in zekere mate ook de kleur van het licht dat door de kap heen schijnt of de uitstraling van het geheel. Een lampenkap op een kroonluchter met een reflecterende pvc kan best mooi staan. Een trend van het laatste half jaar is lampenkappen van fluweel of linnen met goudkleurig of taupekleurig pvc binnenzijde. Het is maar dat het weet!

Ook bij pvc zijn er keuze mogelijkheden.

Pvc´s zijn er in verschillende kleuren en materialen. Van reflecterende gouden of zilverkleurige folies tot de gewone mat kleurige pvc met wit, taupe, zilver of goudkleur. Er bestaan ook pvc´s die helemaal geen licht door laten. Dan komt het licht alleen aan de bovenzijde en onderzijde van de kap eruit. Niet sfeervol, soms wel eens handig. Als je er bij de keuze van de pvc combinatie met stof online niet uitkomt of zelf als hobbyist een pvc gekozen hebt, kun je vaak wel een stuk stof opsturen naar een cacheerbedrijf. En als je de lampenkap wilt laten maken dan kun je natuurlijk altijd advies vragen bij De Lampenkappenmakers.

 

De Lampenkappenmakers, is een ambachtelijk bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van handgemaakte lampenkappen. Ze hebben hierin ruim 70 jaar ervaring.

Heeft u een vraag over dit artikel, bel Iwan 0031 252 223091 of mail.

bel IwanIwan, weet niet allen veel over lampen en lampenkappen, maar ook over social selling, het inzetten van de sociale media zoals bijvoorbeeld Facebook voor uw verkoop.

Meer weten klik hier.

 

 

 

 

De Lampenkappenmakers in +/- 1950

de lampen wagen

 

© 2016 - 2023 meerdaneenlampenkap | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel