Maak van uw lampvoet geen miskoop!

Je herkent het wel. Je loopt in het buitenland op een leuke rommelmarkt en daar staat hij. Die mooie sierlijke lampvoet die o zo mooi bij je thuis zou staan. Of je kijkt rond bij je moeder op de zolder en herkent die klassieke lampvoet van vroeger, die daar opgeslagen staat. Of je bestelt een lampenkap op Alibaba. Het kan allemaal. Je besluit tot de aankoop en eenmaal in huis dan begint het pas.

E27 en E14 fittingen.

Let op de soort fitting bij keuze lampvoet.

Je wilt je lampenkap op de lampvoet plaatsen en ontdekt dat deze er niet op past. Andersom kan ook. Je koopt een lampenkap die niet past. Hoe kan dat denk je? De ring van de lampenkap is te groot, juist te klein, of de ring zit niet op de juiste plek. Je denkt aan die kat in een zak, maar dat is helemaal niet nodig. Je hebt waarschijnlijk niet in de gaten gehad dat op de lampvoet of het snoer een andere fitting, aansluiting van de lichtbron, zit dan waar de kap op zou passen. Dat hoeft geen probleem te zijn. Lees verder waarom!

 

Weet u welke fitting u heeft?

Een lichtbron brand alleen maar als deze met elektriciteit verbonden is. De manier waarop dit gebeurd hangt af van het type lichtbron, maar kan ook afhangen van het land waarin deze wordt toegepast. Een halogeenlamp heeft een ander type aansluiting, fitting, dan een ouderwetse gloeilamp of een retrofit LED-bol. Komt de lichtbron uit America dan kan de aansluiting verschillen van die van de Europese Unie. Deze fitting is vaak bepalend voor hoe de lampenkap op lampvoet geplaatst of aan snoer opgehangen wordt.

12 in dozijn. Welke lampvoet heeft u?

Daarnaast kan ook het type lampvoet bepalen hoe de lampenkap op de lampvoet geplaatst kan worden. Bij die van IKEA kun je vaak simpel de ring van de fitting afdraaien, om de lampenkap te plaatsen. Simpel as that. Dat hoeft niet voor klassieke lampvoeten te gelden. Daar kun je vaak wel op die manier de lichtbron erin draaien, maar zit de lampenkap vaak aan de bovenkant met een klein gaatje op de lampvoet bevestigd. Bij buitenlandse lampvoeten kan dit weer totaal anders zijn.

 

Oplossing fitting ring met E14-conversiering.

En daar sta je dan met je leuke lampenkap of lampvoet en je kunt er niets mee. In het simpelste geval is de ring te groot. Je hebt dan bijvoorbeeld een lampenkap met een E27-ring (diameter 10 cm) en er zit een E14-fitting (diameter 4 cm) op de lampvoet of aan je snoer. Die draai je er dan niet zo maar op. In dit geval is het simpel met een hulpringetje op te lossen. Geen probleem. Zo een hulpring heet een E14-conversiering.

conversiering

 

Alibaba en de 40 fittingen?

Het wordt pas anders als je een lampenkap met een E27- fittingring op een lampvoet met Gu10-fitting voor halogeen wilt zetten. Of een lampenkap van Alibaba blijkt in Amerika gemaakt en past niet op je Nederlandse lampvoet. Of de lampenkap zit dus eigenlijk aan de bovenkant met een klein schroefje vast in plaats van direct bij de lichtbron. Dan moeten er vaak wat drastischer maatregelen genomen worden. Vaak is toch nog veel mogelijk. Weggooien kan altijd nog.

 

De Lampenkappenmakers kunnen deze problemen oplossen.

De Lampenkappenmakers, is een ambachtelijk bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken van handgemaakte lampenkappen. Ze hebben hierin ruim 70 jaar ervaring.

Zo kwam er laatst een klant met een lampenkap met een  harpfitting. Dit is een harpvormig onderdeel van de lampvoet met een bajonet fitting in plaats van een schroeffitting. Vaak toegepast in UK, VS en het verre oosten. Ook hier had de klant zich vergist. Het probleem is natuurlijk opgelost. Kijk vooral verder op de website.

Heeft u een vraag over dit artikel, bel Iwan 0031 252 223091 of mail.

bel IwanIwan, weet niet allen veel over lampen en lampenkappen, maar ook over social selling, het inzetten van de sociale media zoals bijvoorbeeld Facebook voor uw verkoop.

Meer weten klik hier.

De Lampenkappenmakers in +/- 1950

de lampen wagen

 

© 2016 - 2023 meerdaneenlampenkap | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel